Rólunk

Tudj meg többet az Ezüstcsigáról.

Bemutatkozás

Szabó Dóra vagyok és Debrecenben élek. 2001-től foglalkozom angol nyelvoktatással, elsősorban gyerekeket tanítok. Az óvó-tanítóképző elvégzése után és egyetemi tanulmányaim közben, több óvodában tanítottam, így össze kapcsoltam 2 olyan dolgot amit szeretek, a gyerekeket és az angolt.

Saját tapasztalatból tudom, milyen sok múlik azon, hogy hogyan és mikor vezetünk be egy nyelvet. Fő célom, megszerettetni a gyerekekkel az angol nyelvet, és bevezetni őket egy olyan világba, ahol bátran megszólalhatnak. Ebben a korban még nyitottabbak, és ez a legjobb időszak, hogy megalapozzuk az alapszókincsüket. A sok játék, körjáték, dal és mese, mind hozzásegítenek, hogy játszi könnyedséggel elsajátítsanak egy nyelvet.

Az egyetem elvégzése után, Angliában töltöttem 1 évet, ahol betekintést nyertem a brit oktatásba. Sok ötlettel tértem haza, amit 2 év nyelviskolai tanításban kamatoztattam. Az általános iskolai oktatásban is kipróbáltam magam, és itt is szembetűnő volt azon diákok előnye, akik már kisebb koruk óta tanulták az angol nyelvet, ami főleg a szókincsükben nyilvánult meg. Mindezen tapasztalatok, megerősítették bennem a hitet, hogy a nyelvtanulást érdemesebb minél fiatalabb korban elkezdeni, és követni a nyelvvel való ismerkedés természetes folyamatát.

Szabó Dóra Edina

Az ezüstcsiga alapítója és tanára

A tanulás folyamata

Az ezüstcsigában kis létszámban, és játék közben nem csak észrevétlenül, vidáman és felszabadultan szívják magukba az angolt, hanem ami nagyon fontos, meg is szeretik a nyelvet és a nyelvtanulást.

Mint ahogyan nincs 2 egyforma gyerek, így nincs 2 egyforma tanulási folyamat sem, ezért csak olyan módszer működik, ami a gyerek személyiségéhez idomul. Az ezüstcsiga családias környezete, és a szülőkkel kialakított barátságos viszony, lehetővé teszi, hogy minden gyerekhez megtaláljuk azokat a módszertani eszközöket, amelyek segítik a nyelvtanulás során.

A zárt Facebook csoportunkban rengeteg dal, oktató jellegű mese található, ami hozzásegít az otthoni tanulásban, szigorúan játékosan.